boy's stuff

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

ORANG2 TAKDE BLOG...

Saturday, October 10, 2009

Ceritera pengemis dan anak-anaknya

Cite nih time aku mude2 dulu......time tuh aku menuntut kat salah satu kolej kat key-el...satu hari tuh aku kuar ar dri kolej pas abeh kuliyah......sampai kat satu simpang nih aku ternampak ar sorang warge emas dlm 50-an kot ngah mintak sedekah....aku tgok appearance pengemis tuh da la bekedut, serabai lak tuh....ntah cmner tergerak ati aku nak tegor laki tuh...maybe mood aku baek kot coz awek bru call(haha)..arakian berlaku la perbualan di bwh nih....

aku: da lame ke pak cik ngemis?

pengemis: ado lebih kuwang 18 taun cenggitu

aku: wah lame tuh..sehari income pak cik bape??

pengemis
: kalu owg kesian ade ler rezeki pok cik...biasenye syif pak cik dri kol 8a.m sampai 8.pm dapat lar dlm RM30

aku: owh..pak cik ade anak tak?

pengemis: ade, anak pak cik 3 owg..tiga-tiga laki..yang 1st kat UPM, 2nd kat UM and yang 3rd kat UKM..

aku: wah hebat2 anak pak cik nih...walawpon pak cik owg susah, anak sume berjaye

pengemis: biaselah meker usehe sendri, pak cik tolon sket2 jer

aku: so..anak pok cik blajo la yer??

pengemis: Tak, arrrrr....tiga-tiga mengemis cam pak cik..diorang ckp mengemis kat universiti banyak sket incomenyer..pasal budak2 U nih banyak biasiswa, dpt duet PTPTN. Budak U nih pemurah nak oi! Lagi-lagi kalu dekat-dekat nak exam..slalu sedekah kat anak-anak pak cik..Setakat dua tiga ratus sehari tuh biase larh!!

aku: !@#$%

Thursday, October 8, 2009

damnit!! hate it!!


4 da many time in my life i felt very frustrated..........

nak jadikan citer la.. aku on la fesbook ku...on punye on punye on.....

suddenly..........

aku terlogout sendri....then aku try log on balik....tak bole!!

my facebook account had been disable...

ooooo tidakkkkk!!!!!

ape salah aku sampai owg fesbook sanggup disable akaun aku

aku da ar malas nak uat akaun baru.....

tp atas nasihat beberape teman....ceewah

aku rase kene buat baru gak akaun aku tuh.... tp taktaw ar ble nak siap

taun depan.....

bulan depan....

minggu depan....

eden pon tak taw.......

btw aku ngah cuti2 malaya nih...member ade la ajk beraye, camping

tp aku tolak ngan penuh sopan santun(ahaks~) coz aku ade komitmen laen......

tngah2 mengisi kebusanan lantas ku capai phone sony ericcson c510i ku n msg ar ngan teman2.....

tanye kabar...ade yang kemping lar.

ade yang ngah membesokan badan ar....

melancong...

shopping....

macam2 lagi ar....

cam indah je idop dorang tuh......

eh2!! merepek lak aku sampai kesini....need to go larh....

adios amigos.....walaaaa!!

Tuesday, September 22, 2009

exam owh exam

perkataan yang sinonim gile ngan mane2 student....masok je uia 23 hb nih aku da start exam.. bi...math...pisik....ARAB (haha) adoyai penin2..da ar tak bkak kitab agi...nih la pasal aku tak ske blik uma...kitab2 sume melayang ntah kemane..heheh, btw....seb bek da nak final..cepat gak ea mase belalu...cam angin lintang 14 jew....pasnih aku kene masok sem 2 lak.....maken mencabar...haih...owh..kpd kawan2 aku yang nak exam tuh gudlark la ea.......same2 la kite succes dlm exam kte masing2

p/s:aku nak score arab hahahahahah

Friday, September 18, 2009

dari alma mater kapada varsiti

UIAM

tempat aku blajo.....pejam celik pejam celik da nak abes 1 sem...final exam pon is around da corner...manyak ar mende aku dpt kt cnie...sal idop...jadi owg dewase(ceewah), jmpe gadis2 arab(hak3) urm...btw aku ske stadi kat tmpt tuh... tak pressure....lpas abes sem yang nih, aku de 3 sem agi menunggu, maklumlah bi aku bkn power pon, so, aku masok la lvl 5, dapatla staun stengah, mulenye aku tanak g koz bapak aku yang pilih tmpt tuh...last2 ske lak jadiknyer...coz blaja takyah tensen....besides aku jmpe ramai gak kawan baru kat sane....hopefully aku success kat situ n berjaye dalam idop aku.......salam varsiti

HELLO DUNIA BLOGGING!!!

pergh...... 1st time, tak sangke gak ade gak blog aku nih, mulenye aku ingat blog nih bodo2 jer...tp lpas aku usha blog member aku,why not aku try uat....pening gak ar memikirkan cner nak wat mende alah nih..last2 siap gak blog aku yang tak seberape nih....ok la arap korang enjoy coz banyak agi mende aku kene explore kat blog nih...adiosa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR LA SANGAT~