boy's stuff

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

ORANG2 TAKDE BLOG...

Wednesday, May 19, 2010

mimpi...mainan atau gangguan.....????

mimpi.......
banyak mimpi nih....ade mimpi baik...
ade mimpi burok.....

memetik kate ustaz kat wanita hari ini(hari selasa)....
mimpi tuh berbeza kalau ditafsir sebagai MAINAN syaitan dan GANGGUAN syaitan.....
kalau ditafsir sebagai MAINAN syaitan...
means seperti kita take 4 granted je mimpi tuh....
tp...
kalau ditafsir sebagai GANGGUAN syaitan....
ini kene amek serius.....

lagi satu aku dgr lar ustaz nih ceramah kat wanita hari ini.....
kalu seseorang lelaki yang bermimpi jatuh dari tempat tinggi...
means die ade saka keturunan....
lain lak ngan org pompuan......
org pompuan kalu bermimpi menyusukan bayi or kanak2......
means die juge ade saka keturunan...
so jage2......

seeloknya..kalu kita bermimpi burok...
kalu terjage...ludah kat sebelah kiri...(tapi pastikan takde org laaaa)
then kita wudhuk dan solat sunat......pastu
sblom tido balik
bace surah 4 Qul....

urm nih je la aku nak kongsi ngan korang.....
semoga beramal....


tips:kalu rase2 kene himpit time tido...gerakkan sendi kecil dahulu seperti ibu jari kaki....(ustaz tuh ckp laaa)

5 comments:

[[iidyLL_iceneSS]] said...

erm..if mimpi org meninggal cmne plak??gangguan or mainan??

acitspace said...

urm.wallahualam...ana tak taw....blom abes ngaji agi

Nur Areefah said...

mwnarik~
thanks share..

ganguan n permain tu laen2 :o

acitspace said...

welcome cik areefah

jaya jr said...

susah jugak nak tafsir2 mimp ni ek..
huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR LA SANGAT~