boy's stuff

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

ORANG2 TAKDE BLOG...

Wednesday, September 5, 2012

one does not simply hit someone hard in the face...

assalamualaikum....

lama gila aku tak bukan mende haram jadah ni...
aku malas......nak kene jage bagai...

btw tadi aku tgok tv....cite pe ea??
haaa...kau yg terindah....
ade satu scene nih pasal ade pompuan nih...
die keje kat kedai makan kot..ngah nak makan..
pastu ade laki ni co workers datang nak cucuk line la kununnye..tnye "awak ade teman laki ke"...
then pompuan ni senyap je...

sampai waktu abis shift...suami pompuan ni dtg amik...die tanye bini die...

laki2:sape tu...

pompuan: kawan...

laki2:selalu sgt saya tgok dia asyik dekat ngan awak je..

pompuan:die nak buat baik je tu takde pape la awak ni...

laki2:die tau tak awak ni isteri saya

pompuan:*geleng* tak

laki2: esok saya nak awak bagitau die yang awak ni isteri saye...t tau la die jage batas2 ngan isteri orang...



pastu aku ingat kawan aku pernah cakap....
friendzone...
mule2 aku ingat pe jadah friendzone ni...
last aku paham gak..


platonic friend where one person wishes to enter into a romantic relationship while the other does not. The most typical friend zone situation involves a man that is romantically interested in a woman who does not reciprocate or is unaware of his interest. It is generally considered to be an undesirable situation by the lovelorn person. Once the friend zone is established, it is said to be difficult to move beyond that point in a relationship.

maksudnya

hubungan platonik di mana seseorang ingin memasuki ke dalam hubungan romantis manakala yang lain tidak. Zon kawan keadaan yang paling biasa melibatkan seorang lelaki yang romantis berminat dalam seorang wanita yang tidak membalas atau tidak menyedari kepentingan beliau. Ia secara umumnya dianggap sebagai satu keadaan yang tidak diingini oleh orang mabuk kepayang. Setelah zon kawan diwujudkan, ia dikatakan sukar untuk bergerak di luar titik bahawa dalam hubungan kandungan.

 aku translate sebijik piang dari google translate.....


laki tu patot tau la friendzone die ngan bini orang...
tapi x bole nak salahkan laki tu 100% sbb laki tu tatau...
yang pompuan la kene men peranan...

jangan bagi harapan kalau xde perasaan kat laki tu..

serius shit...aku cakap nih sbb aku ade kawan buaye darat gak...
die cakap...pompuan kalau bg harapan nih...maknenye die macam syok kat kite je...easy prey...!
but the truth is pompuan tu saje je nak be nice...

bagi aku la kan.....
nak selesaikan masalah platonic friend nih...terus terang je la...
truth is bitter...but still sume pihak kene telan la..
dah tu,sampai bila nak ngendeng2 ngan spouse orang kan...???


bak kate sifu aku....
"platonic friend is like a dick in a jar..smash the jar when u need it"



one does not simply ngendeng2 ngan awek/bini orang if the perempuan sendiri yg mcm bagi harapan...

jadah ape aku quote nih..!

maksod aku...stop bg harapan la wahai perempuan....
sbb laki2 senang fall ngan pompuan yg bg harapan...tak sume laki....
n laki2 kalau dah tau pompuan tu dah berpunye...mark your friendzone..

kalau ngan aku.... agak2 nak pecah muke...buat la macam tu..kui3...


p/s: blog nih dah berhantu!


Tuesday, January 17, 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR LA SANGAT~