boy's stuff

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

ORANG2 TAKDE BLOG...

Sunday, April 25, 2010

kalau kamu perempuan..kamu bace!!!

suda lama tidak ku post something on this blog......
agak sibuk oleh tuntutan semase.....huhuh

aku tertarik ngan hadis nih..
nih aku amek kat blog seorang rakan blog aku...

Dari Abu Hurairah r.a. katanya, Rasulullah s.a.w. bersabda; "ada dua macam penduduk neraka yang keduanya belum kelihatan olehku (belum dilihat oleh Rasulullah s.a.w. ketika baginda mengeluarkan hadith ini kira-kira 1400 tahun lalu).

Pertamanya ialah kaum yang memiliki cambuk seperti ekor sapi yang dipergunakannya untuk memukul orang dan keduanya ialah wanita-wanita berpakaian tetapi sama juga dengan bertelanjang (kerana pakaiannya terlalu minimum, terlalu nipis atau tembus pandang dan terlalu ketat. Atau pakaian yang merangsang lelaki kerana sebahagian auratnya terbuka dan wanita yang mudah dirayu atau suka merayu, rambut mereka disasak bagaikan punuk unta). Wanita-wanita tersebut tidak dapat masuk syurga bahkan tidak dapat mencium bau syurga. Padahal syurga dapat tercium dari jarak yang sangat jauh." (Shahih Muslim, 2004)


wanita-wanita berpakaian tetapi sama juga dengan bertelanjang


hurm pe pendapat kaw org....
rugi bukan???...
kaw org de hati....
ade akal....
pikir la sendri......
jgn tergolong dlm pompuan2 yang disebut dlm hadis di atas...
pesanan tok umat aku sendri....salam.....

Wednesday, April 21, 2010

makan2 sampai kembong!!!

sumpah munchys oat crunch tuh sedap.....
aku tak tipu doe....bgus tok kesihatan korang......
tak mahal pon kalu bandingkan ngan pizza hut.....
kepade mereke yang nak diet...
mkn mende nih....kenyang gak ar....
aku slaloo makan.......




kalu da abes mkn...
kotak die bule wat isi duet cam aku wat nih...
menabung untuk perbelanjaan mase depan....
sbijik umah ngan sebuah kawasaki ninja 250cc.........(bole cukup ker??) hahah



lagi satu crite nih................
nih la jadiknyer kalu periuk nasik disalahgunekan hahahah XD

tadaaa....masakan pg nih adalah....roti salut telur.....
sihat dan sedap......
bagus tok mereke yang berdiet.....
tp telur jgn salut bnyk sgt...
t roti lembik tak garing.....

layan.........

(chef naqib ngan chef deen ngah masak...ak ngan faheem tgok jer..nantok...huhuh)


(bile la nak siap.....)

so kalu nak amalkan pemakanan sehat bole jer...
cume kite jer nak atau tanak... hahah
salam

Sunday, April 18, 2010

antare red alert3, kpale udang ngan cik N

salam...
ari nih gua nak share something ngan korang......

tahukah you all bahawe kepale udang mengandungi bnyk kolestrol.....
wah3....sape2 suke mkn kpale udang tuh kurang-kurangkanlah sbb bnyk kolestrol....
boleh gemok!!!

ok tuh sampingan jer........
arinih aku malas giler nak mengkimiakan kelas aku......
sbb mlm td aku pening pale men red alert3 ngan rummate aku....
sampai skang pening agi.....adehhhhh

btw aku nak pesan kat cik N...
toksahlah serabot2.....
meh aku blanje ice pong nak??
ak tak bole tgok member2 serabot nih huhuuh(ayat poyo la syial)

cyilake kaw faheem...asal ko power sgt ar!!!!
vavi tol!!!
seb bek naqib tak power!! kahkahkah
kalah red alert..2nd place T_T

Tuesday, April 13, 2010

eh jom kite kahwin!!!!

sekuntum mawar merah....
sebuah puisi....
di bulan febuari......
aku nak ckp sal kawin ler....
walaupon aku mude lg...
umur bwu 18stengah....
tp aku memandang ke mase depan(chewah)......
bak kate owg kalau da jodoh tak kemane....heheheh
tp nak tunggu jodoh tuh yang memakan mase tuh...
woi2 aku bkn gatal nak kawen cepat ea?? huhhu
cume sajer jer memandang ke mase depan....
btw....
mase depan adelah antare 5 perkare yang hanya Allah saje tahu....
aku pon da lupe ayat die...ade dlm surah Al Luqman.....


botol yang ade duit syiling nih aku nak isi sampai penoh n buat hantaran kahwin(yang dulang2 tuh) kat bakal bini aku....sape nak cepat2 isi borang hehehe...
aku kumpul dri first sem aku masok universiti...


hahahha eh kaw, jom kawin ngan aku!!hehehe(menggatal ^_^)

Saturday, April 10, 2010

sgt2 tak senang!!

aku sgt2 tak paham...
nape nota zmn skang sume dlm BI....
adeh....

contoh terdekat...
nota BTQ(basic theme al Quran)..
dlm BI doe..
spatah haram tak paham.........
pliss ler...........
kasi nota yg mudah nak paham.....

btw ari nih..........
aku dok bilik soang2....
sempat gak ar kenal ngan 'penghuni laen' bilik aku....
'die' kirim slm kat kaw org.....
hahahaha...........(cabul sungguh kaw nih rasyid)

wei2....
aku de kenal soang pompuan nh...
die rock giler....
wakakaka
bole buat gado.....
walaupon die cam ganas sket...
tp die bkn tomboy taw....
kekkekeeke

aku ske member bole wat gado nih.....
haaa ape??? name???

name dirahsiekan ler..
hehhee=3
oi kwn!!! kalo ko bce blog aku....
maapkan aku yg tak hensem tp manis nih...
sbb tulis yg ngarut2 sal ko hehhehe.......
peace............


cantek kan?? kahkah ko nih tyme ustat ngajo ko lukis.... haish
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR LA SANGAT~