boy's stuff

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

ORANG2 TAKDE BLOG...

Friday, May 28, 2010

lagi bayi dibuang...!!!(isu sensetif)

BODOH...!!!
BANGANG..!!!
ape nak jadik ngan manusie zaman skang.....
senang2 je ko buang anak tuh.....
ape dosa die....anak tuh tak bersalah la syaitan..!!

senang2 je ko tanam sane...tanam sini...
ko memang BODOH dan BANGANG laa....
manusia2 cam tuh adelah orang yang takda didikan agama...
aku ulang...
TAKDA DIDIKAN AGAMA..!!!!!

mcm nih nak adekan pendidikan SEKS kat skola....
tak payahlah....
mengarut!!
banyakkn pendidikan agame....
lagi bagus....ade faedah...
supaye takda bayi kene buang lagi....
ni la jadinyer kalu...ikot sangat nafsu syaitan ko tuh....

mane pergi akal fikiran ko ar....
aku memang lantang berbicara pasal hal ini....
kerna mereka yang buang bayi memang TAKDA OTAK...!!


p/s: entri ini agak kasar....tapi itulah realitinyer..klau berhambakan nafsu serakah....


Wednesday, May 19, 2010

mimpi...mainan atau gangguan.....????

mimpi.......
banyak mimpi nih....ade mimpi baik...
ade mimpi burok.....

memetik kate ustaz kat wanita hari ini(hari selasa)....
mimpi tuh berbeza kalau ditafsir sebagai MAINAN syaitan dan GANGGUAN syaitan.....
kalau ditafsir sebagai MAINAN syaitan...
means seperti kita take 4 granted je mimpi tuh....
tp...
kalau ditafsir sebagai GANGGUAN syaitan....
ini kene amek serius.....

lagi satu aku dgr lar ustaz nih ceramah kat wanita hari ini.....
kalu seseorang lelaki yang bermimpi jatuh dari tempat tinggi...
means die ade saka keturunan....
lain lak ngan org pompuan......
org pompuan kalu bermimpi menyusukan bayi or kanak2......
means die juge ade saka keturunan...
so jage2......

seeloknya..kalu kita bermimpi burok...
kalu terjage...ludah kat sebelah kiri...(tapi pastikan takde org laaaa)
then kita wudhuk dan solat sunat......pastu
sblom tido balik
bace surah 4 Qul....

urm nih je la aku nak kongsi ngan korang.....
semoga beramal....


tips:kalu rase2 kene himpit time tido...gerakkan sendi kecil dahulu seperti ibu jari kaki....(ustaz tuh ckp laaa)

Monday, May 17, 2010

nyam nyam sedapnyer......

aku de terbace kat blog somebody nih....
tentang khasiat susu....

Rasulullah s.a.w meminum susu,malahan baginda memujinya kerana susu memiliki manfaat yang sangat besar dan tidak dapat disamakan dengan minuman atau makanan lainnya.

Dari Ibnu Abbas r.a,dia menceritakan:

"bersama Rasulullah s.a.w,aku dan Khalid bin Walid menemui Maimunah,lalu dia(Maimunah) membawakan kami satu benjana berisi susu,lalu baginda meminum sebahagian darinya.Pada waktu itu,aku berada di sebelah kanan baginda,sedangkan Khalid berada di sebelah kirinya.kemudian baginda berucap kepadaku
,
'selanjutnya minuman ini gilirinmu,jika engkau berkenan,berikan kepada Khalid.
Kemudian baginda bersabda,
'Tidak ada makanan dan minuman yang menandingi susu."

(Hadist riwayat Ibnu Majah)


sebenarnya bagus minum susu nih....
ade fakta....kalau tak boleh tidur malam.....
minumlah susu suam.......



erk aku ngantok sbb bru pas minum susu....

Sunday, May 16, 2010

pssst....i lap u...

aku jatuh cinta kat blogger nih....
tapi aku takot nak ngaku.....
nak wat ape ek??.....
org yang comel dan sedap mate memandang.......haih....


wink3......nak belikan die moto laaa hahah
promote2



Friday, May 14, 2010

piala sedunie...!!

mane
nak
dapat
jersi
world
cup
yang
murah
ar.....!!!!!!!!!!!!

sape tahu....??



korea selatan



belanda



greece



angola kot..



russia



eh ni jersi ragbi...silap daaaaa.....


kalu perasan kan, hampir sume jersi kaler puteh...huhu hati org suci la katekan..yeah..!! haha

Wednesday, May 12, 2010

post ini.....dah bersawang dah....!!!

mate saye saket.....
sbb???

hadap laptop...n usha awek..eh??
bukan usha awek...awek tuh kenyit2 mate kat aku....
aku terpanah.....
adeh saket......

urm mlm nih(erk pagi la woi!!)......
aku de gugel gambar2 yang mungkin wat kaw org berpikir......
ade akal.....ade hati... guna..!!!!
korang tgok lar sendri nih....layan.....


aku pon taktaw sama ada edit pc or tak.....hurm..korang taw??


yang nih aku taktaw ar sama ade photoshop or what...hurm....


apekah???


nih aku taktaw same ade realiti atau rekaan........

cukup lah tuh....t korang gugel la sendri k??....
aku lapo......hhuhuhu

nak pekena cendol lar.......jum3

Monday, May 3, 2010

aku dapat ole2 dri langkawi ler...tengs!!

aku dapat ole2 dri langkawi...
sorang member aku kasi....
awek.....

tapi kan...
kalu aku lpak ngan die...kompem gugup giler....
kalu ngan awek len...
bole laa masok angin....
tapi budak nih.....hurmmmm
berpeluh-peluh aku td ckp ngan die......
wakakaka......

btw teng 4 da stufff.....nih haa gambonyer....
kalu nak tak sape member aku tuh...klik sini or sini


nih haaaa aku dpt...cokelat n man u stuff( aku tak reti nak psg kat phone ler..hehe)

senget =3

perot kenyang....lalallalal

Saturday, May 1, 2010

aku ngan dunia aku yang misteri (tak bley blah punyer tajuk)

owh...sgt penat dri sabak bernam...
ade frenly ragbi......
ngan dak mssd sbk bernam...
walaupon kami MENANG dri segi kebesaran badan...
dan pemikiran yang matang..(ceewah)...
namun nasib tidak menyebelahi kami.....
dibaham 41-o...
ala ade 7 org jer team mate aku yang maen.....
len sume ade final exam...n syg makcik diorang...hahah

aku
aimi
kamil
ayob
ejad kicker
karim
faheem kols

(link fesbuk diorang..first time buat..ntah jadi ke tidak huhu)


penat giler n pancit.....
cam haram laaaaa.......

kene fitness pas nih....
jum join aku...
coz the upcoming tournament is just around the corner.....

nih la gambar2 sepanjang karier ragbi aku....
bnyk agi, cume tataw koleksi tuh ktner huhu
enjoy.....



muke2 kalah smalam....huhu


team zaman skola dulu


nih frenly taun lpas...tak sume dak skola aku...time sblom aku masok uia


team SBP10...team yang sgt mntap haha


sbp10 2007 kat ASIS n SC SELANGOR

*sape2 ade gambar ragbi yg lame2, share la yer ngan aku huhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENTRI POPULAR LA SANGAT~